funkcja kwadratowa parabola
notmat: Oblicz współczynniki a b c funkcji kwadratowej f o wzorze postaci f(x)=ax2+bx+c, gdy
a) wykresem funkcji f jest parabola o wierzchołku w punkcie (2,−2) i liczba 0 jest jej miejscem
zerowym
b) wykres funkcji f z prostą o równaniu y=1 ma jeden punkt wspólny, a z prostą o równaniu y=−1
dwa punkty wspólne o odciętych 1 i 3.
Z góry dziękuję za odpowiedź
20 mar 17:39
5-latek : a) wykorzystaj postac kanoniczna funkcji kwadratowej
20 mar 17:43
===:

i wszystko jasne

(jesli ma to być funkcja kwadratowa)
20 mar 17:49
notmat: Dzięki

prostsze niż się wydawało
20 mar 17:56
===:
20 mar 18:07