oblicz
Krzysiek: sin245 + cos2135 = (sin245 + cos245) + cos290 = 1 + (cos90)2 = 1+02 = 1
Czy to jest dobrze?
20 mar 17:10
Aga1.: Tak nie można rozpisać
cos1350=cos(1800−450)=−cos450
i teraz podstaw.
20 mar 17:13
5-latek : sin45= .... to sin245= ....
cos135o= cos(90+45)= −sin(45)= sin(−45)
20 mar 17:14
Janek191:
cos 135
o = cos( 90
o + 45
o) = − sin 45
o
więc
| | 1 | |
sin2 45o + ( − sin 45o)2 = 2 sin2 45o = 2* |
| = 1 |
| | 2 | |
20 mar 17:15
Krzysiek:
20 mar 17:25
Krzysiek: Dziękuje za pomoc
20 mar 17:25
Krzysiek: A można byłoby tak: cos2135 = cos245 sin245 + cos245 = 1 ?
20 mar 17:29
Aga1.: Tak, bo
(−cos450)2=cos2450
20 mar 20:17