matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygo
Merrrka:
wiadomo że ctgα= 4 wartśc wyrażenia( sinα − cosα )/ cosα wynosi..
20 mar 16:59
Aga1.:
Podobne zadanie przed chwilą było.
20 mar 17:00
Merrrka:
a czy tutaj ma wyjść 3 ?
20 mar 17:03
Aga1.:
1
tgα=
4
1
−1=
4
20 mar 17:06