matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
Paweł:
1
dziedzina funkcji f (x) =
jest zbior
x
2
−4
a.D=R b.D=R \ {−2,2} c.D=R \ {2}
20 mar 16:48
Krzysztof:
Mianownik przyrównujesz do zera. x które ci wyjdą nie należą do dziedziny.
20 mar 16:50