matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometriaa
Merrrka:
wiadomo że ctgα =2 . wartośc wyrażenia (cosα −sinα )/ sinα wynosi...
20 mar 16:38
Aga1.:
cosx−sinx
cosx
sinx
=
−
=ctgx−1=2−1=1
sinx
sinx
sinx
20 mar 16:40
Jerzy:
= ctgα − 1 = ....
20 mar 16:41
Merrrka:
dziękuje
20 mar 16:50