matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba złożona
jkl:
wykaz, że liczba 3
20
+4
9
+6
10
jest złożona 3
20
+4
9
+6
10
=3
20
+2
9
*2
9
+2*2
9
*3
10
.. jak to ruszyć dalej
20 mar 16:14
wmboczek:
a=3
10
, b=2
9
(a+b)
2
=...
20 mar 16:23
tss:
(3
10
+2
9
)
2
=3
20
+2*3
10
*2
9
+2
18
=3
20
+6
10
+4
9
20 mar 16:23