99
pies: rozwiaz rownanie
2*23*25...*22x−1=64*4x+1
i prosilbym z objasnieniem dla opornych
20 mar 15:42
Janek191:
21 + 3 + 5 + ... + 2 x − 1 = 64*4x + 1
20 mar 15:45
pies: no tyle to sam wiem
20 mar 15:52
Janek191:
Oblicz 1 + 3 + 5 + ... + ( 2 x − 1) suma ciągu arytmetycznego.
oraz
64*4x +1 = 64*4* 4x = 26*22 *( 22)x = 28*22x = 28 + 2x
20 mar 15:53
5-latek : A co to jest za odzywka pies o 15:52 ?
Jeśli wiedzaiales to nalezalo napisac dokad wiesz a nie się odzywac w ten sposób
nalezaloby Janka 191 przeprosić
20 mar 15:55
pies: acha ja nie chialem obrazac..to przepraszam cie janku191
20 mar 15:57
5-latek : No to teraz koncz to zadanie
20 mar 16:01
pies: 1+2x−12*x=28+2x ?
20 mar 16:07
Janek191:
Nie
20 mar 16:08
Janek191:
2x2 = 2 2 x + 8
20 mar 16:09
pies: dlaczego 2x2
20 mar 16:57
Janek191:
| | 1 + 2 x − 1 | |
A ile jest równe |
| * x ? |
| | 2 | |
20 mar 17:00
pies: x2
20 mar 17:15
Janek191:
I teraz popatrz na 15.45
20 mar 17:17
pies: a dlaczego x>0
20 mar 18:46
5-latek : Ale co x>0 ?
20 mar 18:57
pies: bo wyszly dwa wyniki jeden ujemny ale w ksiazce pisze ze x>0
20 mar 19:04
5-latek : To sprawdz rozwiązania
20 mar 19:10
pies: to znaczy ?
20 mar 19:11
pies: wykladnik jest suma x kolejnych wyrazow ciagu arytmetycznego ...tak pisze
20 mar 19:11
5-latek : a numer wyrazu ciągu należy do liczbN
20 mar 19:14
Janek191:
1 + 3 + 5 + ... + (2 x − 1)
Te liczby rosną, więc x > 0
Dla x = 1 mamy 2*1 − 1 = 1 − I liczba
20 mar 19:14
pies: no spoko ale przeciez mozna podstawic za xnp.−1 dlaczego nie
20 mar 19:30
5-latek : To podstaw do równania 2x2= 22x+8 i sprawdz
Zobacz tez wpisz a otrzynasz jak zapisac potege 10
20 mar 19:33
Janek191:
Nie , bo wtedy wykładniki nie byłyby wyrazami ciągu arytmetycznego
1,3,5,7, ... itd
20 mar 19:34
pies: lol to jeszcze trzeba zauwazyc a hhahahaha dobra dziekuje
20 mar 19:42