wyznacz najmniejsza wartosc funkcji
Mareczek: 1.Wyznacz najmniejszą wartość funkcji f(x)=2 w potędze x2−4x.
2.iloczyn liczb naturalnych dodatnich, które nie należą do zbioru wartości funkcji f(x)=3 (w
potędze 1−x w wartości bezwzględnej) +2 jest równy:
ktoś coś? bo ja nic z tego nie łapie
20 mar 14:19
Jerzy:
Ja też nie
20 mar 14:20
Jerzy:
Jeśli f(x) = 2x2 −4x , to jest to funkcja rosnąca, a więc osiąga minimum wtedy, gdy
wykładnik jest najmniejszy
20 mar 14:22
Mareczek: nie wiem wynik wychodzi jakiś 0,062 i nie wiem skąd
20 mar 14:38
Jerzy:
jakie jest minimum funkcji: f(x) = x2 − 4x ?
20 mar 14:41
Mareczek: −4 dla x=2
20 mar 15:04
Jerzy:
no i po problemie ... fmin = f(4) = 2−4
20 mar 15:06
Jerzy:
oczywiśccie ..f(−4)
20 mar 15:08
Jerzy:
upss..... fmin = f(2) = 2−4
20 mar 15:09
Mareczek: czemu f(4)? nie powinno być f(2)?
20 mar 15:09
Mareczek: o
20 mar 15:09
Mareczek: a wiesz może jak zrobić 2?
20 mar 15:10
Jerzy:
Wiem ... 1 * 2 = 2
20 mar 15:24