Trygonometria
Dota: | | cos74 | |
Oblicz : |
| + tg53 * tg37 − tg45 |
| | sin16 | |
20 mar 12:59
Jerzy:
cos74 = sin16
tg53 = ctg37
20 mar 13:01
5-latek : tg37= ctg(90−37)= ctg53
tgα*ctgα=1
Teraz Ty
cos74= sin(...... dokończ
20 mar 13:02
Benny: | cos74o | | cos74o | |
| +tg53o*tg37o−tg45o= |
| +tg53o*ctg53o−1=1+1−1=1 |
| sin16o | | cos74o | |
sin16
o=cos(90
o−16
o)=cos74
o
tg37
o=ctg(90
o−37
o)=tg53
o
tg45
o=1
20 mar 13:02
Dota: Dziekuje wam... Benny − Super dzięki, teraz wszystko czaję
20 mar 13:21