asdasdasd
Mariusz B: 2*(16x)−15=2(4x)+4(2x−2)
20 mar 09:40
Metis: Zapisz porządnie.
20 mar 09:44
Mariusz B: 2*16x−15=24x+42x−2
20 mar 09:45
Metis: 2*24x−15=24x+24x−4
Kombinuj z podstawieniem.
20 mar 09:48
Mariusz B: Do tego doszedłem sam, mam tylko problem z końcowym wynikiem, mi wychodzi 0 a wg wolframa 1
20 mar 09:50
Metis: Więc czemu nie zapisujesz do czego doszedłeś...
2*2
4x−15=2
4x+2
4x*2
−4
2*2
4x−2
4x−2
4x*2
−4 =15
2
4x(2−1−2
−4)=15
2
4x*15=240
2
4x=16
2
4x=2
4
4x=4 /:4
x=1
20 mar 09:57
Mariusz B: Dzięki!
20 mar 10:09
5-latek : Czesc
Metis 
A miałem to wlasnie napisac
20 mar 10:09
Metis: 
Witam
20 mar 10:10