funkcja kwadratowa
5-latek : Zadanie .
Wyznaczyc wspolczynniki równania kwadratowego x2+px+q=0 tak aby jego pierwiastki były rownie
piq
No to
p+q=−p
p*q=q
q=−2p
p*(−2p)=−2p
−2p2+2p=0
p(−2p+2)=0
to p=0 lub p=1
stad q=0 lug q=−2
19 mar 23:09
Mila:
czyli:
p
1=0 , q
1=0
lub
p
2=1, q
2=−2
Dobranoc

Ładne zadania dziś rozwiązywałeś.
20 mar 00:08
5-latek : A dzień dobry
Milu 
Takie znalazłem . Jeszcze będę miał trochę zanim przejde do zadań z parametrem
20 mar 10:27
Jack: Dzien dobry 5−latku
20 mar 10:28
5-latek : Witaj
Jack
20 mar 10:29