sin2α | cos2α | ||
+ | |||
cosα | sinα |
1 | ||
jeśli sinαcosα = | , gdzie α jest kątem ostrym. | |
3 |
2 | ||
x2 = 4(sin2α + 2sinαcosα + cos2α) = 4(1 + 2sinαcosα) = 4(1 + | ) | |
3 |
1 | ||
α −− kąt ostry i sinα*cosα= | ||
3 |
√5 | ||
1/ sin2+cos2α=1 ⇒(sinα+cosα)2−2sinα*cosα=1 ⇒ sinα+cosα= ....= | ||
√3 |
1 | ||
to sin3α+cos3α=(sinα+cosα)( sin2α−sinα*cosα+cos2α) =( sinα+cosα)(1− | )= | |
3 |
2 | √5 | |||
= | * | |||
3 | √3 |
sin3α+cos3α | ||
W= | =3(sin3α+cos3α)=................ | |
sinα*cosα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |