matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tales
bartek:
mam obliczyć stosunek
|CN|
|CB|
mam narazie
12
|CN| = |CN| +|CB|
7
jak teraz obliczyć ten stosunek?
19 mar 22:10
bartek:
?
19 mar 22:22
aro400:
5
|CN|
7
liczysz |CB| =
|CN| i podstawiasz
=
7
5
|CN|
7
5
19 mar 22:25