ze zbioru liczb {1,2,3,4,5} losujemy dwie liczby bez zwracania i zapisujemy w k
jaaaaaaaaa: ze zbioru liczb {1,2,3,4,5} losujemy dwie liczby bez zwracania i zapisujemy w kolejnosci
wylosowania tworzac liczbe dwucyfrowa. jezeli p jest prawdopodobienstwem otrzymania liczby
zlozonej to p=?
30 gru 22:36
jaaaaaaaaa: iczby zlozone to?
30 gru 22:42
Anna: pomagam
30 gru 22:49
Anna:
| | 5! | | 5! | |
IΩI = V52 = |
| = |
| = 4*5 = 20 lub z reguły mnożenia : 5 * 4 = 20 |
| | (5−2)! | | 3! | |
A − zdarzenie, że powstała liczba złożona
A' − " " " pierwsza
A' = {13, 23, 31, 41, 43, 53}
IA' I = 6
| | IA'I | | 6 | | 3 | |
P(A') = |
| = |
| = |
| |
| | IΩI | | 20 | | 10 | |
| | 3 | | 7 | |
P(A) = 1 − P(A') = 1 − |
| = |
| |
| | 10 | | 10 | |
30 gru 22:58
Anna:
A liczby złożone to takie, które mają więcej niż dwa dzielniki: jedynkę i samą siebie.
30 gru 23:00
mateusz:
23 maj 18:23
mentos:

dzieki
24 paź 13:06