repeat
Bryga: naszkicuj wykres funkcji,wiedząc,że dziedziną funkcji jest zbiór liczb rzeczywistych,najwieksza
wartośc funkcji jest równa 5,a najmniejsza wartośc funkcji jest równa −2 i że funkcja jest
stała w przedziałach (−∞;−3> oraz <3;+∞),rosnąca w przedziale <−1;2>,malejąca w przedziałach
<−3;−1> oraz(2;3>.
30 gru 22:25
Anna: pomogę
30 gru 22:34
Anna:
30 gru 22:44
sylwia: narysuj wykres funkcji, ktory dziedzina jest zbior liczb rzeczywistych, spelniajacej
nastepujace warunki
−funkcja ma 3 miejsca zerowe−3,1,3
−najmniejsza wartosc rowna−2 funkcja osiega dla x=0 najwieksza rowna 2 dla x=2
14 lut 19:48
sylwia: kto pomoze? w funkcjach?
14 lut 19:51
krystek:

I teraz szkicuj
14 lut 20:11
sylwia: nastepne
−funkcja osiga wartosci ujemne gdy −3<x<1 oraz x>3 dla pozostalych argumentow osiega wartosci
ujemne
−funkcja jest stala w zbiorze takich argumentow x, ze x<−4 malejaca w zbiorze takich argumentow
x, ze 0<x<2
miejsca w zbiorze argumentow x, , ze 2<x<4 oraz stala w zbiorze takich argumentow x, ze x>4
z gory bardzo dziekuje
14 lut 20:24
krystek: A może wysilisz się sama?
14 lut 20:28
sylwia: ja tego wogule nie ogarniam jezeli to potrafisz to bardzo prosze o pomoc uratujesz mi semestr
14 lut 20:32
sylwia: i co pomozesz?
14 lut 20:38
krystek: Przecież tego nie nazywamy pomoca tylko wyręczaniem!
Naszkicuj , poprawię.
14 lut 20:41
sylwia: ja nawet niewiem jak na tym wykresie wpisac cyferki
14 lut 20:53
sylwia: gdybym rozumiala jak to naszkicowac to nie prosilabym cie o pomoc serio tego nie rozumie
14 lut 20:55
sylwia:

a mozesz mi powiedziec o co w tym chodz?
14 lut 21:08
krystek: Masz odczytać Dziedzine , wartości , m zerowe, i podać przedziały monotoniczności
14 lut 21:16
sylwia: dzidzina to −6;7?
14 lut 21:19
sylwia: dziedzina to <−6;7
wartosc <4;−2>
miejsca zerowe <0;1 oraz 0:4>
przedzialy
staly −6;−1
malejacy 2;−2
rosnacy −2;4
mozesz poprawic?
14 lut 21:29
krystek: D=(−6,7>
Wart <−2,4>
m zerowe {1,4}
stała dobrze
f↘dla x∊<−1, 2,5>
f↗dla x∊<2,5:7>
14 lut 21:35
sylwia: dziekuje

mozesz mi jeszcze wytlumaczyc to poprzednie zadanie?
14 lut 21:41
krystek: Nie napisałas gdzie dodatnie , piszesz tylko dwa razy ujemne
14 lut 22:00