1 | ||
A) (1−sinα)*( | −tgα)=cosα | |
cosα |
2 | ||
B) | −1=1+2ctg2α | |
sin2α |
cosα−ctgα | ||
C) | =sinα−1 | |
ctgα |
1 | sin α | |||
A) L = ( 1 − sin α)*( | + | ) = | ||
cos α | cos α |
1 | sin α | sinα | sin2α | |||||
= | + | − | − | = | ||||
cos α | cos α | cos α | cos α |
1 − sin2α | cos2α | |||
= | = | = cos α = P | ||
cos α | cos α |
sin2α | ||
Skąd wzięło się | ||
cosα |
2 | sin2α | 2 sin2α + 2 cos2α − sin2α | ||||
B) L = | − | = | = | |||
sin2α | sin2α | sin2α |
sin2α + 2 cos2α | cos2α | |||
= | = 1 + 2* | = 1 + 2 ctg2α = P | ||
sin2α | sin2α |
cos α | cos α | sin α | |||||||||||||
C) L = | − 1 = | − 1 = cos α* | − 1 = | ||||||||||||
ctg α |
| cos α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |