3 | ||
x∊< | π; 2π> | |
2 |
2 | ||
2x= | π+kπ | |
3 |
1 | kπ | |||
x= | π+ | |||
3 | 2 |
11 | ||
x= | π | |
6 |
1 | ||
max. f(x)= | (1+3cos2x) | |
6 |
1 | ||
1≤1+3cos2x≤4 /* | ||
6 |
1 | 1 | 2 | |||
≤ | (1+3cos2x)≤ | ||||
6 | 6 | 3 |
2 | ||
max. f(x)= | ||
3 |
1 | ||
( | a)2=y2+y2−2y2cosβ | |
2 |
| |||||||
=cosα | |||||||
y |
a | ||
y= | ||
3cosα |
1 | |
a2=2*y2(1−cosβ) | |
4 |
1 | a2 | ||
a2=2* | (1−cosβ) /:a2 | ||
4 | 9cos2α |
1 | 2 | ||
= | (1−cosβ) | ||
4 | 9cos2α |
9cos2α | |
=1−cosβ | |
8 |
9cos2α | ||
cosβ=1− | ||
8 |
8−9cos2α | ||
cosβ= | ||
8 |
5 | ||
odp. = | tg2 α ? | |
2 |
1 − 3 cos2α | |
2 |
1 | a√3 | |||
|FO|= | h= | |||
3 | 6 |
|OF| | ||
cosα= | ||
|FS| |
|OF| | ||
|FS|= | ||
cosα |
h | ||
|FS|= | ||
3cosα |
H | h*tgα | |||||||||
tgα= | ⇔H= | |||||||||
| 3 |
1 | h | a*h | ||||
PΔABS= | *a* | = | ||||
2 | 3cosα | 6cosα |
2 | ||
k2=H2+( | h)2 | |
3 |
h2*tg2α | 4 | h2 | h2 | sin2α+4cos2α | ||||||
k2= | + | h2= | *(tg2α+4)= | * | ||||||
9 | 9 | 9 | 9 | cos2α |
h√1+3cos2α | ||
k= | ||
3cosα |
1 | 1 | h√1+3cos2α | ||||
PΔBCS= | *x*k= | x* | ||||
2 | 2 | 3cosα |
1 | h√1+3cos2α | a*h | |||
x* | = | ⇔ | |||
2 | 3cosα | 6cosα |
a | ||
x= | ||
√1+3cos2α |
2a2 | ||
a2= | *(1−cosβ) | |
1+3cos2α |
1−3cos2α | ||
cosβ= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |