Równania różniczkowe
milenka: Równania różniczkowe:
y'− (1/x)y=x
y'+(1/x)y= 1/x
y'+2xy=x (e)(−x2)
Proszę o pomoc
19 mar 17:26
Jerzy: Wszystkie liniowe niejednorodne...najpierw rozwiàzujesz jednorodne, potem uzmienniasz stałą
19 mar 17:32
milenka: mogę zobaczyć przykład rozwiązania?
19 mar 17:39
5-latek : Czesc
Jerzy 
Zamowilem sobie ksiazke Herbert Goering Elelmentarne metody rozwiazan rownan różniczkowych
(1971r)
Znasz ja może ?
19 mar 17:42
milenka: niestety nie
19 mar 17:44
jc: Równania można zapisać równoważnie tak:
(1) (y/x)' = 1
(2) (xy)' = 1
(3) ( y ex2 )' = 1
Zróżniczkuj i zobaczysz.
19 mar 17:53