matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
NoName:
2
oblicz pochodną w punkcie f(x)=−
w punkcie xo=4
x
19 mar 11:56
Jerzy:
2
1
=
=
16
8
19 mar 11:59
NoName:
1
a jak będzie w przypadku f(x)=−
punkt xo=1
2x
19 mar 12:06
Jerzy:
1
=
2
19 mar 12:13