help.....Znajdź wspolrzedne wszystkich punktow nalezących do wykresu funkcji y=x
Pawcio: Znajdź wspolrzedne wszystkich punktow nalezących do wykresu funkcji y=x2−4x+11,
ktorych rzedna jest o 5 wieksza od odcietej.
30 gru 18:15
Pawcio: wie ktos jak to zrobić?
30 gru 20:54
mix: x −− odcięta
y −− rzędna
rozwiąż układ równań i podaj współrzędne tych punktów
y= x+5
y= x2 −4x +11
30 gru 20:58
Pawcio: dzieki

jutro sprobuje

jak mi nie wyjdzie to znow napisze xD
30 gru 21:03
mix:
Jutro

........... ja idę na prywatkę

30 gru 21:11
Pawcio: zaraz bede sie za to zabierał jak mi nie wyjdzie to poczekam na ciebie

moj ty wybawco xD
31 gru 10:18
Pawcio: nie wiem jak to zrobic



pomocy
31 gru 16:55
Pawcio: help
1 sty 11:54
Pawcio: wiec jak pomoze mi ktos?
1 sty 20:14
max:
Co za problem ?

y= x +5
x
2 −4x +11= x +5 => x
2 −5x +6=0 Δ =1
x
1 = 3 v x
2= 2
to y
1= 8 v y
2 = 7
( 3,8) ( 2,7)
1 sty 20:18
Pawcio: widze ze na ciebie maksiu moge zawsze polegac .

Bóg Zapłać dobry człowieku
1 sty 20:38