matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
ela:
Czy mógłby ktos pomóc? 0 = a+b+c+d 0 = 2
1/2
*a−2
1/2
*b)+c−d −2 = −a−b−(2*c)−(2*d) 0 = 2
1/2
*(−a)−2
1/2
*a)+b−(2*c)−(2*d)
17 mar 22:53
Mila:
a+b+c+d =0
√
2
*a−
√
2
*b+c−d=0 −a−b−2*c−2*d=−2 −
√
2
a−
√
2
a+b−2c−2d=0 Taki układ?
17 mar 23:08