matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształć wzór
1337:
x
λ=a
/
√
x
2
+l
2
wyznacz x
17 mar 20:46
zef:
λ(
√
x
2
+l
2
)=ax λ(
√
x
2
+l
2
)−ax=0 λxλl−ax=0 λx−ax=λl x(λ−a)=λl
λl
x=
λ−a
17 mar 20:50