Wartość wyrażenia
Roksana: Wartość wyrażenia (5−6 *4−5 *(0,05)−6)1/2 nawias cały podniesiony jest do
potęgi 12
17 mar 20:28
Roksana: przepraszam podniesiony jest do potęgi −12
17 mar 20:29
Eta:
| | 1 | | 1 | |
53*0,053*42,5 = ( |
| )3*42,5= 4−3*42,5= 4 −0,5= |
| |
| | 4 | | 2 | |
17 mar 20:35
Karolina: mogłabyś/mógłbyś mi powiedzieć skąd wzięło się na początku 53 i dlaczego 4 podniesione do −0,5
równa się 12
17 mar 20:41
5-latek : wzor (an)m= an*m
17 mar 20:48
5-latek : | | 1 | |
i następny wzor a−n= |
| |
| | an | |
17 mar 20:52