funkcja f
eee: funkcja f określona jest wzorem f(x)=12x2−4x+6
a)zapisz funkcję w postaci kanonicznej
b)zapisz funkcje w postaci iloczynowej
c) sporządź wykres funkcji f
d) podaj zbiór wartości i przedziały monotoniczności funkcji f
17 mar 20:10
paola:
| | 1 | |
f(x)= |
| (x2−8x+16−16+12) |
| | 2 | |
17 mar 20:31
5-latek : Możesz również doprowadzić do postaci kanonicznej tak
Masz funkcje y=0,5x
2−4x+6
POstac kanoniczna jest taka y=a(x−p)
2+q
q= c−ap
2
Postac kanoniczna to
17 mar 20:38
5-latek : Z drugiej strony jeśli Tobie się nie chce samemu rozwiazac tak prostego zadania to dalej tylko
będą same kłopoty .
Uwierz mi .
17 mar 20:46