matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na liczbach
Magda:
Wartość wyrażenia 5 do potęgi
2
3
*
3
√
625
gdyby ktoś nie mógł się doczytać 5 do potęgo 2/3 * pierwiastek 3 stopnia z 625
17 mar 19:42
tss:
5
2/3
*
3
√
625
=5
2/3
*5
4/3
=5
6/3
=5
2
=25
17 mar 21:09