67
pies: oblicz granice an=3n − √10n6 + 6n −15
n3 (3/n2−....jak wyciagnac przed nawias n3 z nawiasu?
17 mar 19:41
Kacper: jak w poprzednim zadaniu
17 mar 19:51
pies: jakim poprzednim ja tego wlasnie nie umiem
17 mar 20:11
bartlomiej: jak wyciagnac n3 z pierwiastka
18 mar 18:12
bartlomiej: :(
18 mar 18:45
yyhy: √n6=n
3
jak n duże to 10n
6+6n−15≈10n
6
zatem
√10n6+6n−15≈
√10n6=n
3√10
cos ci to mówi już
18 mar 18:53
bartlomiej: ze co ? ale wcale nie tak sie wyciaga przed nawias wogole zly wynik napisales
18 mar 19:02
yyhy: to nie jest wynik

tylko intuicja, którą można tę granice ocenić w cviągu 1 sekudny
18 mar 19:12
v: a moglbys napisac normalnie
18 mar 21:19
v: lol ale ci ludzie sa teraz mocno niepomocni
18 mar 21:43