pochodna funkcji
baro990: Jutro mam próbna maturę z matematyki na poziome rozszerzonym i prosiłbym o wyjaśnienie mi
| | 1 | |
jednej rzeczy. Pochodna tej funkcji f(x)=4x− |
| x3. U mnie w zeszycie jest tak |
| | 3 | |
f'(x)=−x
2+4.
I nie wiem czy to jest do konca dobrze. Prosiłbym o wyjasnienie co sie stalo z tą 1/3
17 mar 19:04
17 mar 19:06
baro990: Już nie trzeba, sam do tego doszedłem.
17 mar 19:06
baro990: Csp dzieki wlasnie na to natrafilem
17 mar 19:06
ICSP:
17 mar 19:07
5-latek : | | 1 | |
f'(x)= 4−3* |
| x2 = lcz dalej |
| | 3 | |
17 mar 19:07
baro990: zapomniałem o tym ze jak jest pochodna ktorejs tam potęgi to tą potege przed wyraz sie daje np
x
4 f'(x)=4x
3
17 mar 19:09