Działania na liczbach
Katarzyna: Liczba √2− √32 + √128√2 gdyby ktoś się nie mógł doczytać pierwiastek z 2 −
pierwiastek z 32 + pierwiastek z 128 przez pierwiastek z 2
17 mar 18:26
Katarzyna:
√2 − √16*2 + √64*2√2= √2−4√2+8√2√2 dobrze to zaczęłam jeżeli tak to
co dalej mam zrobić?
17 mar 18:26
Matlew: | √2−4√2+8√2 | | −3√2+8√2 | | 5√2 | |
| = |
| = |
| =5 |
| √2 | | √2 | | √2 | |
17 mar 19:05
Katarzyna: a skąd wzięło się to −3√2
17 mar 19:21
Matlew: Z √2−4√2 bo to jakby bylo 1√2−4√2 to to samo a 1−4= −3
17 mar 19:38