rozwiąż równianie:
x3−7x=|4x2−10|.
| √10 | √10 | |||
to x = | v x= − | |||
| 2 | 2 |
| √10 | √10 | |||
1/ x€ ( −∞, − | ) U ( | ,∞) wartości pod modułem są dodatnie
| ||
| 2 | 2 |
| √10 | √10 | |||
2) dla x€ (< − | , | > −−− wart. pod modułem są ujemne
| ||
| 2 | 2 |
| √10 | ||
2) rozpatrz podobnie ........ pamiętając ,że w przybliżeniu | ≈1,58 | |
| 2 |
?... bo nie wiem
W(5) = 125 −100 −35 +10 = 135 −135 = 0
ja widze: flaga Polski numer tel : 125−100−35 i tel (ze skype)
bo już mało ..... i zawał mi groził
( myślałam ,że złe rachunki
podałam
teraz na podanym linku też tak widzę , ale poprzednio ? .... nie