kangur
Jack: kangur 2016 −> Student (3)
liczyl ktos kangura? bo na kilka zadan zabraklo mi czasu, kilka nie wyszlo...
17 mar 17:21
Jack: np. nie wyszlo mi :
Definiujemy ciąg (xn) nastepujaco: x1 = 2, xn+1 = xnxn dla n≥1 ?
Ile jest rowne x4
oczywiscie nie spodziewam sie teraz odpowiedzi..bo nwm jak to w szkolach ten konkurs pisza...
ale tak po 23;00 chyba by bylo juz git?
17 mar 17:41
Mila:
x1=2
x2=x1x1=22=4
x3=x2x2=44=256
x4=256256 była taka odpowiedź?
17 mar 21:24
Jack:

odpowiedz ma byc przedstawiona w postaci
tak jak na rys.
17 mar 22:28
Jack: odpowiedzi :
bede pisac ile wynosi x, odpowiedzi sa 2 do 2 do x, bez zadnych nawiasow, bez niczego.
A) x = 3
B) x = 4
C) x = 11
D) x = 16
E) x = 768
mi wychodzilo 1024...
17 mar 22:31
Mila:
(28)256=22048=2211 bo 2048=211
x=11
17 mar 22:38
Jack: hmm...cos w takim razie musialem "skopac"
17 mar 22:41
PW: 256 = 28
256 = 223
256256 = 2256·23 = 22823 = 2211
17 mar 22:42
Mila:
17 mar 23:23
Jack: Juz wiem co...
(28)256 rozpisalem jako
((22)4)256
I mi wyszlo
(22)1024
18 mar 11:11
Jack: kangur part 2
ile rozwiazan ma rownanie (x2 −4x+5)x2+x−30 = 1
z pierwszego Δ <0 wiec parabola ponad osia
z drugiego wychodza pierwiastki −6 i 5
ale co dalej?
ja zaznaczylem odp. b)
Podaje odp
a) 1
b) 2
c)3
d)4
e) nieskonczenie wiele
18 mar 13:56
mat: Ja odpowiedz c
2 rozwiazania jesli potega = 0 + 1 rozwiazanie jesli podstawa wynosi , czyli to x2−4x+5=1
18 mar 14:05
Jack:

Trojkaty...
Eta, Mila?

wiem ze to musi byc banalne, ale jak ma sie 2min na zadnaie to nie jest tak latwo...
W trojkacie ABC o kacie prostym w wierzcholku A dwusieczne katow ostrych przecinaja sie w
punkcie P. Odleglosc punktu P od przeciwprostokatnej jest rowna
√8. Jaka jest odleglosc
punktu P od punktu A
wiemy ze α + β = 45...
18 mar 19:03
Mila:
Punkt P jest środkiem okręgu wpisanego w ΔCAB.
18 mar 19:18
Mila:
Jakie miałeś do tego odpowiedzi do wyboru?
18 mar 20:24
Jack: a) 8
b) 3
c) √10
d) √12
e) 4
18 mar 21:28
Mila:

Dałam wskazówkę, nie wykorzystałeś.
Punkt P jest środkiem okręgu wpisanego w ΔCAB.
|PK|=r=
√8
d=|AP|=
√8*
√2=
√16=4
18 mar 22:06
Jack: tak robilem na poczatku...ale ok
18 mar 22:27
Zina: Witam. Czy moglbys prosze podac swoje odpowiedzi dla porownania. Nie jestem geniuszem
matematycznym, ale chcialbym skonfrontowac odpowiedzi. Dzieki z gory
21 mar 20:04
Jack: raczej nie ma co... 6 zadan nawet nie zdazylem zrobic ; D
21 mar 21:45
Zina: Ahh no trudno. Tak czy siak dzieki
22 mar 16:43