matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że kąt równa się 45 stopni. Bardzo proszę o pomoc
Jan Laskowski:
Na przeciw prostokątnej AB trójkąta prostokątnego ABC zaznaczono punkty c
1
i c
2
w taki sposób że, AC = AC
1
orac BC
2
= BC. Wykaż, że kąt C
1
CC
2
= 45 stopni
17 mar 16:50