matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzor taylora z reszta Lagrange
Ariel:
Witam pomorze mi ktoś w rozwiązaniu zadań i wytłumaczeniu
Naisz wzor taylora z reszta Lagrange dla funkcji f(x)=
√
x
xo=1 n=2 stosujac 3 pierwsze wyrazy wzoru maclaurina oblicz sin0,1
17 mar 16:48
5-latek :
Niestety nie jestem z Pomorza
17 mar 17:25