matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wytłumaczy mi to ktoś?
ppp:
4
3
π * 20
3
=33493 dm
3
? skąd taki wynik?
17 mar 16:24
zef:
20
3
=8000 4/3 pi= 4/3 *3,14=4,186 8000*4,186=33493
17 mar 16:26
Janek191:
4
... ≈
*3,14* 8 000 = ...
3
17 mar 16:27