Funkcja kwadratowa
5-latek :

Zadanko
Z drutu dlugosci 80cm zbudowano szkielet prostpadloscianu o podstawie kwadratowej
Wyraz pole powierzchni całkowitej prostopadloscianu jako funkcje dlugosci krawędzi jego
podtawy
Jaki jest kształt prostopadloscianu który ma najwiekszse pole
czyli P
pc= 2x
2+4*xy
dalej nie wiem
16 mar 22:32
5-latek : Jeszcze wiem ze 8x+4y=80
16 mar 22:36
ZKS:
8x + 4y = 80 ⇒ y = 20 − 2x
x > 0 ∧ 20 − 2x > 0 ⇒ x ∊ (0 ; 10)
Ppc(x) = 2x2 + 4 • x • (20 − 2x)
16 mar 22:41
5-latek : Witaj
ZKS 
Co tam u Ciebie ?
Jutro to sobie przeanalizuje . Troche to dla mnie jest trudne
16 mar 22:44
ZKS:
Witaj
5−latek.

Na razie u mnie bardzo dobrze, a co tam u Ciebie, jak zdrowie?
Gdzie jest jakiś problem pisz postaram się wytłumaczyć.
16 mar 22:46
5-latek : Zdrowie dopisuje . Tylko zostałem sam już .
Teraz sobie powtarzam funkcje kwadratowa i będę wdzięczny za kazda pomoc
16 mar 22:53
ZKS:
Jak zdrówko jest to dobrze. Wszyscy są poza granicami?
16 mar 23:00
5-latek : Corki z wnukami tak
16 mar 23:02
ZKS:
Niestety w naszym wspaniałym kraju ciężko znaleźć coś ciekawego za w miarę dobre pieniądze.
16 mar 23:14
Metis: Problem nie tylko w pieniądzach.
16 mar 23:22