oblicz pole czworakata
laik_matematycczny: oblicz pole czworokata ograniczonego prostymi:
x−2y+6=0
2x−y−3=0
oraz dodatnimi polosiami ukladu wspolrzednych
16 mar 22:07
PrzyszlyMakler: Przedstaw proste w postaci kierunkowej. Dodanie półosie to dla y I i II ćwiartka, a dla x I i
IV, to cześc wspólna to I ćwiartka. Możesz naszkicować układ z tymi dwoma fkcjami liniowymi i
będzie git.
16 mar 22:09
5-latek : Nie ma potrzeby przedstawiać prostych w postaci kierunkowej
Punkty przecięcia z osiami układu liczysz tak samo
16 mar 22:11
Janek191:

P = 4*5 − 0,5*5*2,5 − 0,5*4*2 =
16 mar 22:13
laik_matematycczny: 9.75
16 mar 22:38
laik_matematycczny: ale skad te obliczenia jaki to jest wzor?i skad te liczy?
16 mar 22:39