Dany jest wykres funkcji
Igor: Dany jest wykres funkcji f(x)=ax+q, gdzie x ∊ R, a>0, a≠1
A(1/,3)
Asymptota Y=1
Oblicz a i q
16 mar 20:57
===:
co to znaczy A(1/,3)
16 mar 21:06
Igor: Mam punkty zaznaczony na wykresie
Y=3
X=1
A(1,3)
16 mar 21:08
===:

f(x)=a
x+1
3=a
1+1 ⇒ a=2
16 mar 21:10
Igor: A q?
16 mar 21:16
===:
q=1
16 mar 21:18
Igor: f(x)=2
x+1
16 mar 21:21
Igor: f(x)≥65
2x+1≥65
2x≥64
x≥6
x∊<6;+∞)
c)
Oblicz wartość funkcji g,gdzie g(x)=f(−2x) dla argumentu 1/8. Wynik Przedstaw w postaci
a+b4√c,
gdzie a,b?,c?C.
16 mar 21:41