matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
klincz:
wyznacz zbiór wartości funkcji f: f(x)= −2x
2
− 8x − 5
16 mar 20:26
Janek191:
8
p =
= − 2
− 4
q = f(− 2) = − 2*4 − 8*(−2) − 5 = − 8 + 16 − 5 = 3 a = − 2 więc ZW = ( −
∞
, q > ZW = ( −
∞
, 3 > ==============
16 mar 20:38
klincz:
dzieki
16 mar 20:52