graniastosłup
Karolcia: Stosunek długości krawędzi podstawy do krawędzi bocznej graniastosłupa prawidłowego
czworokątnego wynosi 2 : 3. Graniastosłup przecięto płaszczyzną wyznaczoną przez przekątną
podstawy i środek krawędzi bocznej rozłącznej z tą przekątną. Tangens kąta między płaszczyzną
otrzymanego przekroju a płaszczyzną podstawy jest równy

16 mar 17:44
Mila:
Jeżeli to jest zadanie zamknięte, to pisz wszystkie odpowiedzi.
Zaraz napiszę.
16 mar 18:11
Mila:

|AC|=2x
√2
|OC|=x
√2
| | |CP| | | 3x | | 3√2 | |
tgα= |
| = |
| = |
| |
| | |OC| | | 2x√2 | | 4 | |
16 mar 18:18