ODWROTNOSC
róza: odwrotnością liczby rzeczywistej 3
−−−−−−−−−
4− 4 przez 4−1
16 mar 17:19
róza: przepraszam ze tak ale nie umiem inaczej napisac
16 mar 17:20
Jack:

tak?
16 mar 17:28
róza: tak
16 mar 17:29
róza: próbuję coś robić z tym tylko nie wychodzi mi żadna z proponowanych odpowiedzi
16 mar 17:29
Jack:
| | 3 | | 3 * 3 | | 9 | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| = 1 |
| |
| | | | 8 | | 8 | | 8 | |
16 mar 17:32
róza: | | 8 | |
czyli liczba odwrotną będzie |
| ? |
| | 9 | |
16 mar 17:35
Jack: dokladnie tak
16 mar 17:36
róza: Dzięki wielkie Jack

wiem już gdzie zrobiłam błąd
16 mar 17:38