matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
graniastosłup
wojtek:
Krawędź boczna graniastosłupa prawidłowego sześciokątnego jest dwa razy dłuższa od krawędzi podstawy. Dłuższa przekątna graniastosłupa tworzy z podstawą kąt o mierze
16 mar 16:01
dero2005:
2a
tgα =
= 1
2a
α = 45
o
16 mar 16:20