matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja malejąca
szarlotka:
maksymalnym przedziałem, w którym funkcja w(x) = x
3
−5x
2
+3x −4 jest malejąca, jest przedział a) <−3, −1/3> b) <1/3, 3> c) <0,4> d) <1,3> policzyłam pochodną, ale wychodzi mi b, a powinno c
16 mar 15:41
Jerzy:
Mnie też wychodzi b)
16 mar 15:45
Artix1500:
w'(x) = 3x
2
− 10x + 3
1
w'(x) = 3(x − 3)(x −
)
3
Odpwowiedz jest B, widocznie błąd w odpowiedziach
16 mar 15:47
szarlotka:
ok dzieki
16 mar 15:56