równanie
ida: Sin (2x+ π/4)= −
√2/2
Wiem jak to sie robi ale mi nie wychodzi
16 mar 11:38
Jerzy:
To pokaż jak robisz
16 mar 11:43
ida: Jestem na tel,ciezko sie tu pisze, ale generalnie pierwszy przypadek że 2x+ π/4=−π/4 + 2 kπ mi
wychodzi a drugi nie

wiec w tym drugim coś muszę zle określać
16 mar 11:52
Jerzy:
Ja też piszę telefonem..
Drugi przypadek: 2x+π = π + π/4 + 2kπ
16 mar 11:57
ida: W sensie masz na mysli 2x + π/4 = π+π/4 × 2 kπ?
16 mar 12:01
ida: Bo tak robilam i wychodzi mi x=π/2 + kπ, a w odp jest x=−π/2 + kπ..
16 mar 12:04
ida: Aaaaa to jest to samo prawda? ?
16 mar 12:04
Jerzy:
Dokładnie to samo
16 mar 12:07