matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Theosh:
[Npcałki nieoznaczone]] Jak obliczyć tę całkę? Najlepiej metodą podstawiania:
(lnx)
2
∫
dx
x
15 mar 23:36
Eta:
1
lnx=t
dx=dt
x
1
1
∫t
2
dt=
t
3
+C=
ln
3
x+C
3
3
15 mar 23:42
Theosh:
dzięki eta
15 mar 23:45
Eta:
15 mar 23:47