3•5•4/2 | 3 | ||
= | |||
12•11•10/6 | 22 |
| ||||||||
Wybieramy 3 owoce czyli |Ω| = | = 220 | |||||||
|
| |||||||||||||||
Jabłko można wybrać na | = 3, a banana | = 10 | ||||||||||||||
3*10 | 3 | |||
P(A) = | = | |||
220 | 22 |
| 12 ! | 10*11*12 | ||||||||||
I Ω I = | = | = | = 220 | |||||||||
3 ! * 9 ! | 6 |
|
| 5 ! | 4*5 | |||||||||||||||||
I A I = | * | = 3* | =3* | = 30 | ||||||||||||||||
2 * 3 ! | 2 |
30 | 3 | |||
P( A) = | = | |||
220 | 22 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |