matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz calkę:
Rebi :
∫2
x+1
dx= ∫2
x
*2
1
dx=... i co dalej... bo utknełam
15 mar 20:55
piotr:
2
x
=e
xln2
czyli:
2
x
2
x+1
2∫2
x
dx=2
+C=
+C
ln2
ln2
15 mar 21:58