matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktoś pomoże z całką?
karol:
Oblicz całkę ∫
√
e
x
+1
dx
15 mar 20:49
Benny:
√
e
x
+1
=t e
x
+1=t
2
ln(t
2
−1)=x
2t
dx=
dt
t
2
−1
2t
2
∫
dt
t
2
−1
15 mar 20:54
Mariusz:
A co powiesz na takie podstawienie ?
√
e
x
+1
=e
x/2
t+1
16 mar 01:16