matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzór f liniowej
xoxi:
Napisz wzór f. liniowej której wykresem jest prosta przechodząca przez punkt A=(−2,5) i
1
prostopadła do prostej o równaniu y=−
x+3
2
15 mar 20:44
Qulka:
y=2x+9
15 mar 20:46
===:
y−5=2(x+2) ⇒ y=2x+9
15 mar 20:46