współczynnik kierunkowy i miejsce zerowe
xoxi: Współczynnik kierunkowy funkcji liniowej jest równy −2 a liczba 4 jest jej miejscem zerowym.
Napisz wzor tej funkcji
Współczynnik kierunkowy to wiadomo, ale jak policzyć miejsce zerowe?
15 mar 20:38
Qulka: 0=−2•4+b
15 mar 20:39
Qulka: f(x)=−2x+8
15 mar 20:40
Eta:
y= −2x+8
15 mar 20:40
5-latek : czyli tgα=a=−2
i wykres przechodzi przez punkt (4,0)
15 mar 20:41
Eta:
y= −2(x−4) = −2x+8
15 mar 20:42
5-latek : Dobry wieczor Paniom
15 mar 20:45
15 mar 20:45