tożsamość
mimisia: Hej, pomoze ktoś .

Wykaz podane tozsamosci;
| | sinα+cosα | |
A) 1+ctgα= |
| |
| | sinα | |
C) sin
4α−cos
4α=sin
2α−cos
2α
| | 1 | |
D) (1+sinα)*( |
| −tgα)=cosα |
| | cosα | |
15 mar 20:26
olekturbo: 1) rozpisz ctga i do wspolnego
15 mar 20:29
olekturbo: b) rozpisz tg2a i zamien 1
15 mar 20:30
Qulka: C) wzór skróconego mnożenia z lewej i jedynka tryg.
15 mar 20:30
Qulka: D) tg to sin/cos i będzie wspólny mianownik i pomnożyć licznik i jedynka i będzie cos2 na
górze
15 mar 20:32
5-latek : Dobry wieczor
Qulka 
W a) zalozenie co do sinα
W B) zalozenie co do cosα
W d) zalozenie co do sinα i cosα
15 mar 20:34
mimisia: | | cosα | |
A) L=1+ |
| = ? A dalej jak mam to rozpisać .? |
| | sinα | |
15 mar 20:42
5-latek : | sinα | | cosα | |
| + |
| = licz |
| sinα | | sinα | |
15 mar 20:44
mimisia: Dzieki
15 mar 20:46