matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
ola:
dany jest ciag geometryczny oblicz:
1
1
q, jesli a7 = −
a1= −
192
3
128
4
b1 jesli b5 =
i q =
243
9
15 mar 20:14
5-latek :
a
7
a
7
= a
1
*q
6
wiec q=
6
√
a
1
b
5
b
5
= b
1
*q
4
to b
1
=
q
4
licz
15 mar 20:18
ola:
dzieki
15 mar 20:25